Samenwerking op het gebied van zonnepanelen

Sinds dit jaar heeft Schulz Financiële Diensten een samenwerking op het gebied van zonnepanelen. De stijgende energieprijzen maken het gebruik van zonnepanelen interessanter. Met de opgewekte energie verlaag je jouw energiekosten. Bovendien is het een relatief milieuvriendelijke energiebron.

Heb jij nog geen zonnepanelen op je dak maar wil je graag meer zelfvoorzienend worden? Verdiep je goed in de mogelijkheden en voordelen in jouw situatie. Zo kan je bijvoorbeeld BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Op de overheidswebsite Energiesubsidiewijzer.nl zie je welke regelingen in welke gemeenten worden aangeboden.

De voordelen van zonnepanelen op je dak

  • Je ontvangt €1.500 tot €2.000 BTW terug
  • De waarde van jouw woning stijgt
  • Het energielabel van jouw woning krijgt een betere waardering
  • Je doet iets goed voor het milieu


Salderingsregeling
Doorgaans is de energie die je opwekt en zelf gebruikt niet exact gelijk aan elkaar. Heb je meer opgewekt dan nodig, kan je de stroom ‘leveren’ aan jouw energieleverancier. Die is verplicht om hetzelfde tarief aan te houden voor zowel het leveren als innemen van stroom. Het gaat hierbij om de totaalprijs, inclusief BTW en energiebelasting. Het teruggeven van stroom aan de leverancier heet salderen. Je kunt het zien alsof de leverancier stroom voor je opslaat en op een later moment weer aan je teruggeeft.  

Voorbeeld salderingsregeling
Stel je verbruikt 375 kWh per maand (=4.500 kWh per jaar). De opbrengst van de zonnepanelen brengt in sommige maanden 700 kWh per maand op. Meer dan je zelf verbruikt dus. Het totale verschil wordt verrekend met de jaarrekening van 4.500 kWh. Je ontvangt voor het ‘te veel’ aan opgewekte stroom hetzelfde tarief dat je anders zouden betalen. Let op, het voordeel vervalt wanneer je meer dan 4.500 kWh opwekt. Vanaf dat punt geldt een lagere vergoeding. Op jaarbasis meer opwekken dan dat je verbruikt is dus niet gunstig.

De regeling verandert vanaf 2023
De salderingsregeling wordt vanaf 2023 stapsgewijs afgebouwd naar 0, in een periode van acht jaar. Dat betekent dat je elk jaar wat minder stroom mag wegstrepen en vanaf 2031 helemaal niet meer kan salderen. Vanaf dat moment krijg je als je huiseigenaar een vergoeding voor de opgewekte energie. In die situatie lever je het dus niet meer aan je energieleverancier, die het op zijn beurt op een later moment aan je teruglevert.

Afgelopen jaar hadden we niets te klagen over het aantal zonuren. Hopelijk gaan we ook dit jaar een mooie zomer tegemoet. Goed voor zowel het humeur als de opbrengst van je zonnepanelen. Heb je interesse in zonnepanelen voor jouw woning? Wij brengen je graag in contact met een partij die je advies geeft over de aanschaf en voordelen. Laat je gegevens achter via het onderstaande contactformulier en er wordt snel contact met je opgenomen.  

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Schulz Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie