Jouw woning verduurzamen? Onze adviseurs staan voor je klaar

Met de huidige energietarieven is verduurzaming  het gesprek van de dag. Misschien overweeg jij ook het isoleren van je woning, de aanschaf van zonnepanelen of andere maartegelen. Zorg dat je hierbij goed gebruik maakt van mogelijke regelingen die de investering verzachten. Meer weten hierover? We helpen je graag op weg. 

Verduurzamen zorgt doorgaans voor meer woongenot en een lagere energierekening. Daar gaat wel een eenmalige investering vooraf. Gelukkig zijn er diverse regelingen waar je een beroep op kunt doen, zodat de uiteindelijke kosten voor de maatregelen lager uitvallen. Onze deskundige adviseurs vertellen je graag meer over de volgende opties:

  • Subsidies
    Voor bepaalde energiebesparende maatregelen kun je subsidie aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan het overstappen op een warmtepomp en het isoleren van jouw woning. Een deel van de uitvoeringskosten ontvang je direct terug in de vorm van een subsidie-uitkering.

  • Gemeentelijke leningen
    Voor het verduurzamen van je woning kan je bij diverse gemeenten terecht voor een lening. Deze leningen hebben een relatief lage rente en gunstige voorwaarden. Wel moet je voldoen aan de voorwaarde die de gemeente stelt. De regels kunnen per gemeente verschillen, net als de maatregelen die in aanmerking komen.

  • Mogelijkheden via de hypotheekverstrekkers
    Via hypotheekverstrekkers zijn er verschillende mogelijkheden voor het financieren van verduurzaming. Zo heb je mogelijk overwaarde op je woning die je kunt verzilveren. Sluit je een hypotheek voor de koop van een woning? In die situatie mag je tot 6 procent van de woningwaarde extra lenen voor de energiebesparende maatrelen. Wel moet dit passen bij je financiële situatie.

Verdiep je goed in de voorwaarden van de regelingen, voordat je de verduurzaming van jouw woning in gang zet. Hiermee voorkom je dat jij onterecht rekent op een financiële tegemoetkoming. Onze adviseurs weten alles over de regelingen en voorwaarden die eraan verbonden zijn.

Scan van je hypotheeksituatie
Naast energie is de hoge inflatie ook terug te zien in de hypotheekrente, die in een korte tijd ruim verdubbeld is. Dit terwijl de stijging van de woningprijzen afvlakt. Vraag je jezelf af of deze ontwikkelingen in jouw situatie gevolgen hebben? Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar om een scan van jouw hypotheeksituatie te maken. Daarbij bekijken we meteen of jij kunt besparen op je hypotheeklasten.

Wil je jouw woning verduurzamen en ben je benieuwd hoe je de maatregelen kunt financieren? Of zie je jouw lasten hard stijgen en bespaar je graag op je hypotheek? Laat een vrijblijvende reactie achter via het onderstaande formulier. Vervolgens hoor je snel van ons.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Schulz Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie